dinsdag 30 november 2010

Cold feet

Je zal maar een enorm speelse, jonge kat zijn en geen tuin hebben. Je zal maar op 12 hoog in een flat wonen, omringd door een gore sloot slotgracht. Voor altijd gedoemd tot het opsnuiven van frisse buitenlucht met je neus door een kier gepropt omdat de ramen niet verder open mogen, omdat je anders weleens naar beneden zou kunnen vallen. Je zal maar naar buiten willen om op vogels te jagen, maar keer op keer tegengehouden worden door een klimtoestel hordeur, waar je niet eens in mag klimmen! Tsja. Het leven van een flatkat gaat niet over rozen. Alhoewel er soms weleens rozen in een vaas op tafel staan, en die gaan dan weleens over de tafel......

Het klinkt allemaal een beetje sneu, vindt u ook niet? Zo'n energiek, speels beestje, gek op buitenlucht, vliegjes vangen en tegen vogels kwetteren, dat bijna nooit naar buiten mag! Think again, want mevrouw weet gewoon niet wat ze wil. Vandaag mocht ze naar buiten, de balkondeur stond wagenwijd open, ze was vrij om op onderzoek uit te gaan.... Maar nee hoor. Zelfs na enthousiaste mondelinge en manuele (lees: een flinke duw tegen haar poezelige achterwerk) aanmoedigingen van ons bleef ze met allevier haar poten stevig op de drempel staan.

Moet je ons net hebben. Zet haar er maar in, zei ik tegen Martijn, die haar oppakte en met een plofje midden op het balkon liet vallen, in de sneeuw.
Je zal onze kat maar zijn, hahaha. Verplicht een feestmuts op je kop als je jarig bent, gefilmd worden op je meest gĂȘnante momenten en zomaar midden in de sneeuw geplempt worden, alleen maar om te zien wat je doet.

Toetsie houdt niet van koude voeten, dat is duidelijk. Want dit is wat ze deed....

klik voor grotere foto

Geen opmerkingen:

Een reactie posten