dinsdag 9 november 2010

Mais oui, Mon Chou!

Vandaag een recept voor een hele eenvoudige taart die het altijd goed doet! Ok, misschien niet bij mensen die niet van Mon Chou houden. Of van Bastognekoeken. Of van kersen. Mh.
Dit recept doet het altijd goed, bij alle mensen die overblijven als je de mensen die niet van Mon Chou, Bastognekoeken of kersen houden wegstuurt. Dus.

Ik heb deze taart al een aantal keer gemaakt en heb inmiddels de mix gevonden die ik het best vind werken, door een aantal verschillende recepten uit te proberen en te combineren. Voel je vrij om mijn recept naar jouw eigen voorkeuren aan te passen!

Wat heb je nodig? Als je een grote springvorm gebruikt, heb je meer ingrediƫnten nodig. Goh, wat een openbaring. Hier de lijst met ingrediƫnten voor springvormen van 22 en 28 centimeter. In de kleine vorm zal de bodem iets dikker en de vulling iets dunner uitvallen in vergelijking met de grote springvorm.



Jummy, Mon Chou taart! Die ga ik maken!
Goed plan! Maar, voor je ook maar iets doet, alvast deze tip: leg de monchou een paar uur voor je begint uit de koelkast, dan is het tenminste een beetje zacht en hanteerbaar. Geloof me, dat scheelt je een hoop tijd en woest gehannes met vorken. Geen dank. :)

Ok, daar gaan we dan, hoe maak je die overheerlijke lekkernij? Komt ie! Kip, Hond, wat doen jullie vandaag?

 Dog says: Chicken looks like a cherry! *drool*
Chicken says: Down boy! Don't eat me! They might need us next time!

BODEM
Vet de springvorm in (met boter of met olie op een prop keukenpapier, dat laatste is veel sneller).

Verkruimel de bastognekoeken. Ik gebruik hiervoor een keukenmachine achtig apparaat, die maakt in no-time gruis van je koekjes, wat wel zo makkelijk is! De koekjes kapot slaan of rollen met een deegroller kan ook, je kunt er ook op gaan zitten, wees creatief! Waar het om gaat is dat de bastognekoeken totaal verkruimeld worden. Let op dat er geen grote stukken meer in zitten!

Smelt de boter in een steelpannetje en meng de koekkruimels daar doorheen. Het lijkt misschien alsof er niet genoeg boter bij zit, maar als je de kruimels goed doorroert, zijn ze straks vet genoeg om een mooie bodem te vormen.

Verspreid het koek/boter mengsel gelijkmatig over de bodem van de springvorm en druk het aan met de bolle kant van een lepel.

Zet de springvorm in de koelkast, zodat de bodem hard kan worden.




VULLING
Klop de Mon Chou met de suiker tot een egale substantie, bijvoorbeeld met een keukenmachine met deeghaken, maar met twee vorken mengen gaat ook prima en scheelt afwas. Heb je mijn tip van het begin van dit blog niet opgevolgd, dan wordt het flink prakken, succes!

Klop in een aparte kom de slagroom met de vanillesuiker tot het mooi stevig is.

Meng nu de Mon Chou met de slagroom. Goed mengen, anders krijg je straks hele stukken taart waar geen monchou in zit. Ook lekker, maar we gaan voor egaal!

Goed gemengd? Ok, schep het mengsel dan in de springvorm en verdeel het gelijkmatig over de koekjesbodem.

Doe nu de kersenvlaaivulling er bovenop, zet de taart minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven en....klaar is je overheerlijke Mon Chou taart aux cerises et Bastogne!


Tadaa!



1 opmerking:

  1. Ook lekker om peren (uit blik zijn ook prima) te pureren met een keukenmachine en door de mon chou vulling te mengen. Dan geen kersentopping natuurlijk ;)

    BeantwoordenVerwijderen