donderdag 18 november 2010

Culturele snotneus

Winterjas, sjaal, muts, handschoenen. Check. Door de barre koude fietste ik de bijna 10 kilometer naar de repetitieruimte van The Amsterdam Vocals. Snotneus of niet, de repetitie ging beginnen! Uiteraard werd er over de uitzending van Korenslag gepraat, maar we zouden The Amsterdam Vocals niet zijn als we niet meteen onze tanden in een nieuw project zouden zetten.

Een nieuw nummer werd tijdens de repetitie ingestudeerd en opgenomen, want gisteravond was de deadline. De tekst is van Freek de Jonge, hij protesteert tegen de bezuinigingen van de regering en deed een oproep om zelf muziek te maken bij zijn tekst en die in te sturen. De winnaar staat aanstaande maandag in de Heineken Music Hall in Amsterdam!


Aan het muzikale brein van onze dirigente Marieke ontsproot een prachtig arrangement bij de tekst van Freek en wat mij betreft is dit een echt strijdlied! Nederland schreeuwt om cultuur, The Amsterdam Vocals schreeuwen uit volle borst mee...maar dan wel a-capella en uiteraard meerstemmig.

De opname van gisteravond (niet vlekkeloos, met hier en daar een discutabel nootje, maar hey, meer tijd om in te studeren/op te nemen hadden we niet!) kun je hier vinden op de site van Marieke.

Zingen wij maandag 22 november in de HMH onze versie van Nederland Schreeuwt om Cultuur? Wie weet! Deze snotneus hoopt het van hatsjoe harte!


Ps. Culturele kaalslag....on that bombshell, mijn zusje stuurde me gisteravond dit filmpje door, gemaakt door een vriend van haar. Check it out!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten